tirsdag 17. september 2013

Karamellpudding (Spansk flan)

Her i Spania er "flan de huevo" et stor dessert.

Enkel å lage, men det tar litt tid i ovnen

Det blir enten 6 små eller 1 stor flan. Til stor bruker jeg en brødform

Vi lager den med geitemelk, og selv om jeg ikke liker smaken geitemelk, synes jeg denne er kjempegod.


Du trenger:


Karamell:
6 ss kokosblomst sukker
3 ss vann

Flan
4 eggeplommer (eggehvittene kan f.eks brukes til Kokosmakroner eller Sjokolademouse)
2 hele egg
4 dl geitemelk (eller vanlig melk om dere bruker det)
65g sukrin+ (eller 130g annet lavkarbo søtning)

Slik gjør du:

1) Fyll langpannen i ovenen med varmt vann og sett ovenen på 200º
2) I en liten kasserolle bland kokosblomstsukker og vann
3) Kok opp og la det koke til de begynner å tykne litt
4) Fordel "karamellen" i formen / formene
5) Sett til side
6) Putt eggene og sukrin+ i en bolle og visp sammen UTEN å få for mye skum
7) Helles i formen eller fordeles i formene
8) Dekk med alminiumsfolie
9) Sett i langpannen OBS: Vær forsiktig med vanndampen!
10) La stå 1 time
11) De siste 10 minuttene kan du ta av folien så flanen får litt farge
12) Kjøl ned på benken og deretter settes i kjøleskap





Hos oss blir den stort sett spist rett fra form, men er veldig enkel å velte ut

Kos dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar